Mitt första inlägg – Stockholm stad

Mitt första inlägg – Stockholm stad

Mitt första inlägg vill jag tillägna staden jag växte upp i, Stockholm. Stockholm är Sveriges hjärta och är en precis lagom storlek för att vara en storstad (enligt min åsikt). Staden är delad upp i flera små öar och varje del av staden har något särskilt att erbjuda. Vi har vackra Östermalm, mysiga gamla stan och givetvis Stockholm Skärgård. Så snart sommaren kommer till Stockholm är Skärgården det bästa stället att befinna sig på. Mina föräldrar äger en liten, mysig stuga på en av öarna och om sommaren bor vi mer eller mindre där ute. Ön är inte särskilt stor men den bjuder på härlig natur och harmonisk stämning. Det är delvis därför jag älskar Stockholm, här finns vacker natur samtidigt som du befinner dig mitt i en storstad med shoppinggator, restauranger och sevärdheter. Mitt favoritställe förutom Skärgården är Vasastan där min familj bor. Det är även här jag har växt upp och bott större delen av mitt liv. Vasastan ligger centralt i Stockholm och består av äldre, vackra byggnader. Denna delen av staden har en varm och välkomnade känsla. Här hittar jag runt som handen i handsken och de flesta i mitt umgänge bor fortfarande kvar i denna delen av stan. Varje gång jag återvänder känner jag mig hemma och det är precis som att tiden har stått stilla.

När jag fyllde 24 fick jag jobb i ett företag som har kontor i både Stockholm och Köpenhamn. Då jag är halvdansk, halvsvensk och därmed pratar båda språken flyttande, fick jag chansen att jobba på båda kontoren. Jag bestämde mig kort efter att flytta permanent till Köpenhamn då jag blev förälskad i staden under mitt första besök. Sedan dess reser jag hem till Stockholm en vecka varje månad för att jobba på det svenska kontoret. Under dessa veckorna bor jag hemma hos mina föräldrar, då det inte kan betala sig att ha lägenhet för mig själv. Dessutom tycker dem om att jag besöker dem och vi får tid till att umgås.

Det jag saknar mest med Stockholm är maten (älskar falukorv, kalles kaviar och svenskt lösgodis), alla caféer och restauranger (Stockholm har tyvärr ett större utbud än Köpenhamn) och människorna (visst vi kan vara lite reserverade men vi är även väldigt ödmjuka). Därför känns det bra att få åka hem ganska ofta och ha kvar det jag håller kärt. När min familj besöker mig i Köpenhamn får jag ofta små presenter. Det kan vara allt från damblad till kexchoklad och annan mat som dem vet att jag gillar. Eftersom min mamma är dansk tar jag ofta med gåvor till henne också. Då blir det mörkt rågbröd, lakrits och andra danska delikatesser som jag vet att hon gillar.

Stockholm är och förblir min hemstad men det är svårt att säga om jag kommer att flytta hem permanent igen. Just nu njuter jag av min tid i Köpenhamn och det kommer jag göra länge.

I mitt nästa inlägg vill jag dela med mig av mitt liv i Köpenhamn och hur jag uppfattar staden. Det vill ni inte missa!

admin