Börja spela trummor idag!

Börja spela trummor idag!

Trummor är enligt många det viktigaste instrumentet och folkslag i alla kulturer har använt olika instrument för att hålla rytmen. Trummor är det ledande instrumentet som sätter tempot och rytmen.

Har du också haft drömmar om att spela trummor? Percussion och trummor är några av de roligaste och mest versatila instrumenten du kan spela. Du kan välja mellan akustiska trumset, digitala trumset, samt enskilda trummor. Givetvis kan du även hitta alla möjliga tillbehör så att du ska få en spännande musikupplevelse! Hitta dina nya trummor och börja spela redan idag!

Hur lär du dig snabbast spela?

Genom att framförallt öva och öva, samt gå kurser kommer du genast utvecklas som trumspelare. Det finns många videor och material online så att du kan bli självlärd. För dig som föredrar att gå kurser finns lektioner i grupp, orkester, band, och privatlektioner i nästan varje kommun.

Olika typer av trumset

Bland trumseten kan du hitta både akustiska trumset och digitala trummor.

Akustiska trumset

De akustiska trumseten är de vanligaste trumseten och består av flera olika trummor. De flesta av trumseten innehåller bland annat en bastrumma, pukor, en virveltrumma, en hi-hat och cymbaler. 

Digitaltrummor

Eltrummor, el-trummor eller digitaltrummor. Det finns många fördelar med dessa: du kan koppla hörlurar till dem och öva vilken tid som helst på dygnet utan att störa någon, de kan också kopplas till högtalare och användas i bands. Dessutom har de, beroende på modell, olika inbyggda ljudeffekter som kan göra en hel del åt soundet. 

Barn-trumset

Du kan även köpa specialgjorda trumset för barn. Bläddra bland barn-trumset i olika storlekar. Är du osäker på vilken storlek ditt barn ska använda kan Dan Guitars kundservice så klart kontaktas för hjälp.

Delar till trumset

Hitta bland delarna till trumset. Du kan köpa en trumma, en del av en trumma, eller flera olika delar. Välj bland det stora utbudet på Dan Guitar. 

Cymbaler

Cymbalerna är som du vet, den del som ger som crashljud till din musik. I denna kategori hittar du alla slags cymbaler; splash-, crash-, ride-, china- och hi-hat-cymbaler. Dan Guitar har även cymbaler av bästa kvalitet från professionella märket Zildjian.

Virveltrumma

En virveltrumma är ett måste för dig som spelar trummor, och är tillsammans med bastrumman den trumman som utgör rytmen i låtar. En virveltrumma kan vara tillverkad av stål eller trä, som ger lite mjukare ljud, eller t.o.m av mässing som ger ett mer sjungande ljud. Virveltrumman har skinn både på ovan- och undersidan. Mot bottenskinnet ligger en rem med spiralfjädrar av stål som skapar det karaktäristiska virvelljudet.

Pukor

Det värsta som kan hända är väl att man sitter mitt i en spelning med världens bästa feeling på och mitt i trumfillen märker man att man har en eller två pukor för lite för att ta ut hela fillen. Förtivla dock ej – hos oss hittar du extra pukor som kan suppleras till ditt nuvarande set. 

Bastrumma

På den gamla goda rocktiden kunde trumsetten nästan inte vara stora nog. Enligt oss får den trenden gärna komma igen. Hos Dan Guitar kan du bunkra upp med rikliga mängder extra pukor, pedaler och cymbaler och bygga upp ett ordentligt trumset med massor av ljud och pondus.

admin