Louisiana Köpenhamn

Louisiana Museum of Modern Art
Louisiana ligger i Nordsjälland med panoramautsikt över Öresund. Museet angränsar skulpturparken som ligger ner mot havet, samspelet mellan konsten, naturen och museets arkitektur är enastående.

Louisiana är ett internationellt museum med en betydande samling av modern konst. Med sina över 3.000 konstverk är museets permanenta samling bland Skandinaviens största. Samlingen har sin utgångspunkt i tiden efter 1945 och innehåller i stort sett alla genrer men har sin specialitet inom måleri och skulptur. I samlingen finns originalverk av Picasso, Giacometti, Dubuffet, Yves Klein, Andy Warhol, Rauschenberg, Henry Moore, Louise Bourgeois, Philip Guston, Morris Louis, Jorn, Baselitz, Polke, Kiefer, Kirkeby och många fler.

Varje år bjuder Louisiana på runt 4-6 specialutställningar som presenterar de stora modernistiska konstnärerna samt den nyaste internationella samtidskonsten i utställningsserien Louisiana Contemporary. Den internationella utställningen är ett viktigt event för Louisianas utställningar, och gör museet till en av världens mest respekterade utställningslokaler. Den statusen betyder att Louisiana kan dra till sig utställningar och konstnärer på en nivå som är mycket svår att nå för andra museum.