Köpenhamns Zoo

Zoo Köpenhamn

- Köpenhamns zoo är Danmarks största djurpark med omkring 3 300 djur fördelade på 264 arter och firar i år 150-års jubileum.

Upplev elefanterna i det nybyggda Elefanthuset eller se flodhästarna under vatten i flodhäst huset. Medarbetarna på Köpenhamns zoo berättar om djuren för besökare, hör Köpenhamns zoo personal berätta om giraffer, rovfåglar, apor mm.

Köpenhamn zoo har även ett barn zoo. På Köpenhamns barn zoo så har barnen möjlighet att besöka kaninlekplatsen, träffa ponnys på ponnybanan eller varför inte klappa dvärggetterna. Köpenhamns zoo har även en reptilavdelning med sköldpaddor och ormar på barn zoo avdelningen.

Att äta på Köpenhamns zoo

Familjerestaurangen "Provianten" har ett stort och allsidigt urval av mat och dryck. Man erbjuder bland annat buffé, hemgjorda smörgåsar och pizza. Det finns även möjlighet att äta egen medtagen matsäck om man passar på att handla sin dryck på restaurangen.

Café K är en restaurang med afrikanskt tema och med direktutsikt över Köpenhamns zoo:s kameler. Restaurangen serverar den mycket populära brunchtallriken och under sommaren har restaurangen även terrassen öppen.

På Köpenhamns zoo hittar du bland annat följande djur

Emu, Känguru, Lama, Flodhäst, Struts, Zebra, Flamingo, Lejon, Ormar, Pingvin, Panda, Leopard, Tiger, Elefant, Myskoxe, Brunbjörn, Isbjörn, Säl med flera

Det är landets tredje största attraktion (därmed även den största kulturinstitutionen) med 1,3 miljoner besökare årligen. Tillika är djurparken en av Europas äldsta, öppnad 1859.

Köpenhams zoo är enda stället utanför Australien som visar tasmansk djävul.