Nyhavn Köpenhamn

Nyhavn Köpenhamn

Nyhavn är köpenhamns svar på strandvägen fast med mycket mer kontinental känsla. Nyhavn ligger i anslutning till kongens nytorv ( Kungens nya torg), och Nyhavn kantas av uteservering efter uteservering.

Nyhavn Köpenhamn - Bild från Nyhavn i Köpenhamn med uteserveringar.

Det första som slår en som besökare på Nyhavn en solig sommardag är att det är så mycket människor som sitter utanför uteserveringarna på board walken längs Nyhavns kanal / kaj. Det är människor i alla åldrar som har valt att ta med sig egen mat och dryck och njuta i solen av en picknick precis bredvid nyhavns uteserveringar. Detta är något som är helt normalt i alla åldrar och hör inte bara ungdomar till. Uteserveringarna serverar take-away öl i plastmuggar till de som sitter ute på kajplatserna till ett billigt pris. Du kan när du vill resa dig från din plats på Nyhavn-kajen och knalla in på en av Nyhavns uteserveringar och beställa mat och dryck där på någon av de många små och mysiga restaurangerna.

Nyhamns restauranger och uteställen saknar helt vakter och kösystem och det fungerar utmärkt och är väldigt avslappnat och gemytligt. Senare på kvällen när solen försvinner brukar folksamlingarna på Nyhavns kaj och uteserveringar gå in på någon av alla Nyhavns pubar och fortsätta kvällen och natten där.